Ondernemen

De ondernemersgeest van vroeger zit er in Purmerend nog volop in. Zo realiseerde Purmerend in een paar jaar tijd een BioWarmteCentrale, waar de duurzaamste energie in Noord-Holland wordt geproduceerd. De bedrijvigheid, nationaal en internationaal, is enorm. Het Purmerends Plateel is een voorbeeld bekend bij liefhebbers in binnen- en buitenland. Voor nieuwe hoogwaardige bedrijvigheid is nog voldoende ruimte op Baanstee-Noord.

Duurzaamheid

Ruim 75 procent van de stad Purmerend is aangesloten op stadsverwarming. Dat zijn meer dan 26.000 aansluitingen en dat is uniek in Nederland. De warmte wordt opgewekt in de duurzame BioWarmteCentrale van Stadsverwarming Purmerend. Lees meer

ICT

Binnen de Metropoolregio Amsterdam is de ambitie uitgesproken om van deze regio in 2025 de belangrijkste plek in Europa voor data-gedreven innovatie te maken, met de groenste en veiligste data-infrastructuur ter wereld. In Purmerend is een groot aantal ICT-gerelateerde bedrijven gevestigd, die vaak tot de top in hun vakgebied behoren. Deze bedrijven richten zich vooral op cloud & hosting, applicatieontwikkeling en digitale marketing. Om de kloof met het onderwijs te dichten, is een intiatief gestart: Purmer Valley. Purmer Valley is een goed voorbeeld van een samenwerkingsverband van ICT-bedrijven, gericht op het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en de ICT-arbeidsmarkt.

Bedrijventerrein

De bedrijventerreinen op de Baanstee en De Koog liggen pal aan de A7 en zijn daarom goed te bereiken. De ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord is op dit moment in volle gang. Dit gebied is door de goede bereikbaarheid en strategische ligging ten opzichte van Amsterdam en Schiphol een inspirerende plaats voor ondernemers.