Wonen

Purmerend staat bekend als een woongemeente. Deze reputatie heeft zij niet voor niets. Hier is een eigen huis met tuin nog vanzelfsprekend. Ook buitenshuis is er ruimte voor de kinderen om te spelen op de vele pleintjes en parken. Purmerend bestaat uit zeven buurten met elk een eigen karakter.

Wijken

Centrum

Het centrum is het paradepaardje van Purmerend, met veel monumentale panden, idyllische grachten, leuke winkels en verschillende horecabedrijven. Wonen in het centrum betekent gezelligheid om de hoek.

Weidevenne

Weidevenne is de nieuwste woonwijk van Purmerend, ruim opgezet, met grote woningen en brede wegen, waar je nog gewoon met de auto voor de deur kunt parkeren. Groen en water lopen als een rode draad door de wijk. Het centrum van Purmerend is op loopafstand via het architectonische hoogstandje, de Melkwegbrug. Weidevenne heeft een eigen treinstation, waardoor je zo in een van de omringende gemeenten bent.

Overwhere

De wijk Overwhere in Purmerend is een gemoedelijke en sociale wijk. Een fijne woonomgeving omringd door groen. Je vindt er het wijkwinkelcentrum Overwhere voor de dagelijkse boodschappen. Overwhere is een echte sportwijk. Er zijn diverse sportvelden, zoals de hockeyclub, de honkbalclub, de handbalclub, de rugbyclub en voetbalvereniging Purmesteijn.

Purmer-Noord

Purmer-Noord is de noordelijke wijk in Purmerend. Purmer-Noord bestaat uit zes buurten, het bedrijventerrein Baanstee, het recreatiegebied en een golfterrein. Ook zijn er twee parken: het Leeghwaterpark en park De Uitvlught, een winkelcentrum en zwembad het Leeghwaterpark.

Purmer-Zuid

De gewilde wijk Purmer-Zuid is een woonwijk omgeven door veel groen en met alle voorzieningen op loop- en fietsafstand. Binnen 10 minuten ben je in het gezellige centrum van Purmerend. Blijf je liever in de wijk? Wandel dan naar het Purmerbos of haal een lekker broodje bij Bakker Harry de Groot in winkelcentrum Meerland.

Wheermolen

Wheermolen is één van de oudere woonwijken in Purmerend en bestaat uit drie buurten: Wheermolen-West, Wheermolen-Oost en het groengebied Dwarsgouw. Hier vind je voldoende recreatiemogelijkheden zoals het Kinderparadijs, de kinderboerderij, een skeelerbaan en de Manege Purmerbos. Wheermolen ligt aan de Where en aan de Purmerringvaart.

Gors

Wonen in de wijk De Gors betekent wonen in een kindvriendelijke wijk. De Gors is gelegen ten Zuiden en Westen van het centrum van Purmerend. Vrij centraal gelegen in de wijk ligt het winkelcentrum De Gors. Ook vind je er het Waterland Ziekenhuis en Bioscoop Vue.

Koop en huur

Purmerend heeft een divers en een verrassend aanbod van koop- en huurwoningen. De vier woningcorporaties van Purmerend: Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale en Woonzorg Nederland hebben aangegeven de komende jaren 1.100 sociale huurwoningen bij te bouwen. Het volledige aanbod aan koop en huurwoningen in de Gemeente Purmerend vind je op Funda. Bekijk de koopwoningen die nu te koop staan of pas de filter aan en zoek op huurwoningen. Lees meer

Nieuwbouw

Wonen in een nieuwbouwwijk of nieuw appartementencomplex? Purmerend heeft een aantal hele aantrekkelijke woningbouwprojecten, zowel voor starters als voor gezinnen. Bekijk eens het project De Nieuwe Veste of de duurzame woonwijk Klein Where.